Vragen en antwoorden

Hieronder vindt u de antwoorden op de meest gestelde vragen. Mocht u in de lijst hieronder uw vraag niet gevonden hebben, neem dan contact op met het verhuurteam.

Waar u rekening mee moet houden:

 • Huurtoeslag is niet mogelijk voor deze woningen.
 • Inkomen mag voor de 12 middenhuurwoningen niet te hoog zijn.
 • Huurprijs is exclusief service- , energie – en andere bijkomende kosten. 
 • Ouders en anderen mogen niet garant staan voor het betalen van de huur.
 • Huurtermijn is minimaal 1 jaar, contract loopt door voor onbepaalde tijd.

Wat is de afwerkstaat van de woning?

De hele woning wordt voorzien van wit glasvliesbehang. Er zullen geen vloeren worden gelegd vanuit Vesteda. Bij het uitkiezen van de vloer wanneer u een woning huurt moet u wel rekening houden met de plinten die wel geplaats zijn en dat de woning wordt verwarmd d.m.v. vloerverwarming.

Wat maakt de woning duurzaam?

De woning wordt verwarmd d.m.v. vloerverwarming en elke woning is voorzien van een WKO installatie. Er is dus geen gas! De woningen hebben HR++ beglazing wat betekend dat de ramen maar liefst 90% van de warmte vast houdt. De woningen zijn ook voorzien van een warmte-terugwin installatie. De afvoer en toevoer van de juiste hoeveelheid lucht zal vrijwel volledig automatisch plaatsvinden. Voor deze technieken dient u wanneer u de woning huurt een contract afte sluiten bij de energieleverancier Vaanster.

Ik wil een parkeerplek huren, en nu?

Er zijn een aantal parkeerplaatsen in de ondergrondse garage. Wilt u er eentje huren? Hou dan rekening mee dat dit €50,- per maand kost, exclusief €4,- servicekosten. Binnen uw online dossier in Mijn Goudshof heeft u de mogelijkheid om uw wens kenbaar te maken.

Rijdt u in een elektrische auto? Laat het ons weten in uw online dossier, dan kunnen wij hier rekening mee houden met het toewijzen van een parkeerplek. Let op! Er zijn beperkte parkeerplekken en elektrische plekken aanwezig.

Op dit moment is het grotendeels onbetaald parkeren in de wijk. Het is wel zo dat er een handtekeningen actie loopt om betaald parkeren in te voeren vanuit omwonende. Mocht dit vanuit de gemeente worden ingevoerd, dan worden er geen bewonersparkeervergunningen aan de bewoners van Goudshof afgegeven, alleen een bezoekersvergunning.

Wat zit er allemaal in de keuken?

De woningen zijn voorzien van een Bruynzeel open-keuken compleet met diverse inbouwapparatuur. Denk daarbij aan een inductieplaat, ingebouwde vaatwasser,  oven/magnetron combi en koelkast met vriesvak.

Hoe ziet de badkamer eruit?

De badkamer heeft een inloopdouche, wastafel en een design radiator.

Is er een berging?

Enkele woningen hebben geen externe berging. Dit zijn de woningen met huisnummer 307, 310, 311, 313, 316, 317, 319, 322 en 323. Zij kunnen gebruiken maken van de algemene fietsenstalling waar de bewoners 2 fietsen en 1 scooter kunnen plaatsen. Heeft uw voorkeurswoning wel een berging? Dan kunt u geen gebruik maken van de algemene fietsenstalling.

Is er zonwering?

Nee, de woning wordt niet voorzien van zonwering. Mocht u bij intrek deze willen aanbrengen, dan dient u toestemming te vragen bij Vesteda. De kosten zijn dan ook voor de huurder.

Is er een fietsenstalling?

Ja, er is een algemene fietsenstalling die alleen door bewoners kan worden gebruikt die geen berging hebben. In de fietsenstalling kunnen zij per huishouden 2 fietsen en 1 scooter plaatsen. Huurders die wel een separate berging hebben kunnen geen gebruik maken van de algemene fietsenstalling.

Zijn er liften aanwezig?

Ja, elke blok van het project is voorzien van een lift.

Wat zijn de middenhuurwoningen?

Er zijn in het project Goudshof 12 woningen in overleg met Gemeente Gouda geselecteerd als middenhuurwoningen. Hiervoor hanteren wij andere inkomensnormen.

U komt in aanmerking voor deze woningen indien u voldoet aan onderstaand maximaal bruto jaarinkomen:

 • Eenpersoonshuishouden: minimaal € 40.765,- maximaal € 73.377,-
 • Meerpersoonshuishouden: minimaal € 45.014,- maximaal € 81.025,-

Ook vragen wij extra gegevens als een inkomensverklaring of aangifte inkomstenbelasting.
Voldoet u niet aan de voorwaarden, dan heeft aanmelden en inschrijven voor een middenhuur appartement helaas geen zin.

Wat is de minimale huurtermijn en opzegtermijn?

De woningen van Goudshof huurt u voor minimaal 1 jaar. Daarna loopt de huurovereenkomst door voor onbepaalde tijd. Na 1 jaar heeft u een opzegtermijn van 1 volledig kalendermaand.

Mag ik huren met garantstelling?

Nee, Vesteda verhuurt geen woningen met garantstelling van derden. U dient echt zelf voldoende inkomen te hebben om één van onze woningen te huren.

Wat zijn de contractkosten?

Iedere nieuwe huurder betaalt éénmalig € 113,74 inclusief 21% BTW aan administratie- en contractkosten voor het afsluiten van de huurovereenkomst.

Ik wil eerst zelf gaan huren en daarna samenwonen met mijn nieuwe partner, kan dat?

Leuk en gefeliciteerd! Natuurlijk is uw partner welkom en mag deze bij u intrekken. Wel is het zo dat uw eigen inkomen dan wel moet voldoen aan de eisen om in uw eentje een woning te huren.

Als u wilt dat uw partner later ook op het huurcontract wordt vermeld dan vraagt u mede-huurderschap aan. Dit doet u door in te loggen in ‘Mijn Vesteda’ (inloggegevens ontvangt u alleen als u gaat huren bij Vesteda).

Hoe gaat het tekenen van het huurcontract plaatsvinden?

Vesteda maakt gebruik van digitaal ondertekenen via een gecertificeerd en beveiligd online portaal genaamd Signhost. Zodra u een ingangsdatum hebt ingepland voor de huur, gaan wij het huurcontract opmaken. Hiervoor ontvangt u per e-mail een link naar het contract. Deze kunt u met uw muis (desktop of laptop) of met uw vinger (smartphone of tablet) vervolgens ondertekenen. Daarna tekent Vesteda de overeenkomst. De definitieve versie kunt u naar wens opslaan, downloaden of printen.

Indien u met z’n tweeën gaat huren ontvangen jullie beide een link om te ondertekenen.

Krijg ik de waarborgsom terug? En wanneer?

Ja, deze krijgt u terug wanneer u conform afspraak en zonder huurachterstand de woning oplevert aan Vesteda. Nadat u uw woning heeft opgezegd plannen wij een voor- en eindinspectie in. Dit geeft u de mogelijkheid om de woning conform afspraak aan Vesteda op te leveren.

Vraagt Vesteda een waarborgsom?

Ja, bij het sluiten van een huurcontract vraagt Vesteda minimaal 1 maand huur als waarborgsom voor huurders die in loondienst zijn.

Voor zelfstandig ondernemers bedraagt de waarborgsom minimaal 3 maanden. De gevraagde waarborgsom kan afwijken naar aanleiding van de aangeleverde documenten.

Hoe betaal ik de huur tijdens de huurperiode?

Door ondertekening van de huurovereenkomst met Vesteda, gaat u akkoord met de service dat Vesteda maandelijks de verschuldigde huurbedragen automatisch incasseert. Hier hoeft u voor de rest niks aan te doen.

Wanneer worden de woningen opgeleverd?

De woningen worden naar verwachting vanaf eind juni/begin juli 2022 opgeleverd. De reeds verhuurde woningen worden dan aan huurders afgegeven.

De oplevering zal in aangepaste vorm plaatsvinden met inachtneming van de nederlandse coronavirusmaatregelen die op dat moment van toepassing zijn. Houd hiervoor als huurder uw mailbox goed in de gaten.

Ik wil toch niet gaan huren in Goudshof, wat nu?

Indien u nog geen optie heeft aangeboden gekregen op een woning, kunt u zich altijd uitschrijven.

Wanneer u een woning heeft geaccepteerd dan is het raadzaam ruim voordat u een afspraak maakt voor de ingangsdatum van de huur zich daarvoor af te melden.

Hoe verloopt de toewijzing?

 1. Wij behandelen als eerste de aanvragen waarvan alle vereiste documenten compleet ge-upload en goedgekeurd zijn.
 2. Hebben kandidaten gelijktijdig hun documenten ge-upload ven dezelfde woningvoorkeur? Dan gaan wij verder met diegene(n) die als eerste de woning willen huren.
 3. Komen de bovenstaande punten van kandidaten ook overéén? Dan kijken we naar de vroegste inschrijfdatum bij Vesteda.com danwel hureningoudshof.nl

Hoe lang duurt het om te horen of ik een optie kan krijgen?

De eerste inschrijfperiode loopt tot en met zondag, 17 april. Onze makelaars nemen contact met u op tijdens en na deze periode om u te laten weten of u in aanmerking komt voor een woning. We proberen om u binnen twee weken na de voltooiing van uw inschrijving te laten weten of wij u een optie kunnen aanbieden of niet.

Ik wil liever een andere woning dan de aangeboden woning. Hoe gaat dat?

De aangeboden woning kunt u weigeren. Om een andere favoriete woning te kiezen kunt u:

 1. Naar het woningaanbod op de website gaan en bekijken welke woningen vrij zijn;
 2. inloggen op uw account;
 3. klikken op het menu-item “digitaal inschrijfformulier” en vervolgens op de blauwe knop “wijzigen”.
 4. loop uw inschrijfformulier vervolgens door, wijzig jouw woningvoorkeuren en rond uw inschrijving opnieuw af.

Kan ik een optie nemen?

Nee, u kunt nog geen optie nemen. Het is wel zo dat u van ons een optie op een woning krijgt aangeboden. Dit gebeurt via e-mail, nadat u uw inschrijving heeft voltooid inclusief de aanlevering van alle benodigde documenten. Wij gaan vervolgens uw gegevens beoordelen. Zijn deze akkoord, dan streven wij ernaar u een optie te kunnen aanbieden op uw favoriete woning die u eerder heeft aangegeven in uw voorkeuren.

Moet ik alle documenten hebben geüpload, voordat jullie het in behandeling nemen?

Ja, we behandelen als eerste de aanvragen waarvan alle vereiste documenten compleet geüpload en digitaal ondertekend zijn. Pas dan is uw digitale dossier compleet.

Let op: het heeft geen zin om blanco documenten, dubbele documenten of niet passende documenten te uploaden om uw dossier af te ronden. Dan kunnen we uw aanvraag niet in behandeling nemen en komt u weer “onder op de stapel”.

Ik kom niet in mijn account, wat nu?

Controleer of u niet met een oude internetbrowser werkt. Vooral oude browser versies, zoals Microsoft Explorer, geven vaak problemen.

 1. Zorg dat u inlogt met het e-mailadres waarmee u zich wellicht al voor heeft aangemeld bij vesteda.com of wat door uw partner is gebruikt voor het aanmelden.
 2. Als uw wachtwoord niet meer klopt klikt u onderaan het scherm op “wachtwoord vergeten”.

Hoe schrijf ik me in?

Op de website hureningoudshof.nl kunt u zich registreren via de button “Direct Aanmelden”.

Ik ben aan het inschrijven, maar ik heb nog niet alle stukken bij de hand, wat nu?

Mist u nog stukken? Maak dan uw inschrijving af voor zover mogelijk. Log uit en log opnieuw in als u een nieuw document wilt uploaden ter beoordeling.

Tip: als u in loondienst bent, vraag z.s.m. uw werkgeversverklaring aan bij uw leidinggevende of personeelszaken. Dit kost (vaak) het meeste tijd!

Hoe schrijf ik me uit?

Als u niet meer geïnteresseerd in Goudshof bent, kunt u zich uitschrijven. Dit doet u door in te loggen, klikken op menu-item “privacy” en op de rode button “Account beëindigen”.

Let op: u schrijft uzelf alleen uit voor het nieuwbouwproject Goudshof, niet voor de andere woningen op vesteda.com. Alle gegevens en evt. documenten die u zelf heeft aangevuld in uw Goudshof-account worden verwijderd.

Ik heb me al ingeschreven bij vesteda.com. Waarom moet ik een account aanmaken?

Wellicht heeft u uw basisgegevens al verstrekt op vesteda.com. Wij hebben een aantal van deze gegevens overgezet in een beveiligd account. Om uw huurwensen en uw huurkansen te beoordelen hebben wij meer gegevens van u nodig. Daarom kunt u binnen uw account van hureningoudshof.nl uw woningvoorkeuren aangeven, uw volledige gegevens en de benodigde documenten uploaden.

Wat zijn de inkomensvoorwaarden als ik samen wil huren?

Als u met uw partner een aantoonbare duurzame huishouding vormt komt u in aanmerking om een woning samen te huren. Bekijk hier de inkomensvoorwaarden.

Ik heb geen baan, maar verkrijg inkomsten uit beleggingen. Kan ik huren?

Vesteda accepteert vanwege accountancy regelingen geen beleggingen of huurinkomsten als direct inkomen.

Mijn inkomen voldoet voor mijn favoriete woning maar ik heb nog niets gehoord. Hoe kan dat?

In dat geval zijn er meerdere kandidaten geïnteresseerd in dezelfde woning, waarvan de inkomensvereisten allemaal voldoen. Dan gelden deze regels:

 1. Wij behandelen als eerste de aanvragen waarvan alle vereiste documenten compleet ge-upload en goedgekeurd zijn.
 2. Hebben kandidaten gelijktijdig hun documenten ge-upload ven dezelfde woningvoorkeur? Dan gaan wij verder met diegene(n) die als eerste de woning willen huren.
 3. Komen de bovenstaande punten van kandidaten ook overéén? Dan kijken we naar de vroegste inschrijfdatum bij Vesteda.com dan wel hureningoudshof.nl

Ik heb meerdere banen. Van welke moet ik de gegevens verstrekken?

Upload de werkgeversverklaring en bewijs van inkomsten van het werk dat zorgt voor het grootste deel van uw inkomen.
Voldoet dit inkomen nog steeds niet aan onze inkomensvereisten? Upload dan in hetzelfde veld of onderaan het uploadscherm de loonstroken van de andere werkgevers.

Ik ben met pensioen, wat zijn de inkomensvoorwaarden?

U mag 30% bij het beschikbare maandelijks inkomen, dus het netto inkomen, optellen om tot het bruto maandinkomen te komen. Met andere woorden: uw netto AOW en pensioen vermeerderd met 30% is uw minimale bruto inkomen.

Ik ga met mijn eerste baan beginnen en heb niet 3 salarisstroken die ik kan aanleveren. Kan ik huren?

Ja, dat kan. We kijken naar uw huidige arbeidsovereenkomst. Die moet tenminste 6 maanden zijn. Wel vragen we u een intentieverklaring van uw werkgever aan te leveren. Hierin verklaart uw werkgever dat hij de intentie heeft om u langer in dienst te houden.

Let op: de intentieverklaring is dus nodig naast de werkgeversverklaring, maar kan wel door dezelfde leidinggevende ondertekend zijn.

Gevraagde documenten zelfstandig ondernemer

Bent u zelfstandig ondernemer en wilt u huren in Goudshof? Dan hebben we van u het volgende nodig:

 • Jaarcijfers van de laatste twee boekjaren
 • Kopie paspoort
 • Uittreksel KvK (niet ouder dan 2 maanden)
 • Verhuurdersverklaring

Ik ben een zelfstandig ondernemer, wat zijn de inkomensvoorwaarden?

Dan mag u de netto jaarwinst van de afgelopen twee jaar, dus omzet min de kosten, vóór belasting, delen door 12 om tot het bruto maandinkomen te komen.

Voor ondernemers geldt standaard een waarborgsom van minimaal drie maanden kale huur. De gevraagde waarborgsom kan afwijken naar aanleiding van de aangeleverde documenten. Wij informeren u voordat u een optie verzilverd over de exacte hoogte van deze borgsom.

Gevraagde documenten loondienst

U wilt graag huren in Goudshof en bent in loondienst? Dan vragen we de volgende documenten:

 • Werkgeversverklaring (niet ouder dan 2 maanden)
 • Kopie paspoort
 • 3 recente loonstroken
 • Bankafschrift met daarop storting salaris
 • Verhuurdersverklaring

Ik ben in loondienst, wat zijn de inkomensvoorwaarden?

Vesteda rekent de volgende inkomsten tot uw maandinkomen:

 • bruto salaris exclusief vakantiegeld, bonussen of andere variabele toeslagen;
 • jouw arbeidsduur moet voor minimaal 6 maanden gegarandeerd zijn, met een intentie tot continuering;
 • het bruto salaris moet gebaseerd zijn op de vaste uren die in uw arbeidsovereenkomst zijn vastgelegd;
 • de borg bedraagt minimaal 1 maand huur.

De gevraagde borg kan afwijken naar aanleiding van de aangeleverde documenten. De hoogte daarvan zal voordat u uw optie verzilverd aan u worden meegedeeld.

Mijn maandelijks bruto inkomen is niet genoeg maar ik heb voldoende eigen vermogen om te huren. Hoe rond ik alsnog succesvol mijn inschrijving af?

Bij het starten van de online inschrijving vult u de gevraagde gegevens in. Tevens is er ruimte om het bedrag van uw eigen vermogen in te vullen. Door dit te doen (aangevuld met de door u ge-uploade documenten die dat ondersteunen) vergroot u zo de kans aanzienlijk om alsnog uw gewenste woning te kunnen huren.

Wat zijn de toetsingsnormen om een woning te kunnen huren?

Het aanbod en de kale huurprijzen (excl. servicekosten) zijn momenteel nog niet bekend. Om een idee te krijgen van onze inkomenseis, bekijk hieronder ons inkomenseis per huishouden en per huurprijscategorie.

Betreft huurprijs tussen de €763.47 en €1.000 per maand
– bij 1 huurder is de bruto inkomenseis 4 keer de huur
– bij 2 huurders is de bruto inkomenseis 4,5 keer de huur

Huurprijs meer dan €1.000 per maand
– bij 1 huurder is de bruto inkomenseis 3,5 keer de huur
– bij 2 huurders is de bruto inkomenseis 4 keer de huur

Hieronder volgt een rekenvoorbeeld:
Stel de kale huur per maand is € 1.099,-. Dit betekent dat u en uw partner een gezamenlijk bruto inkomen dienen te hebben van minimaal 4.396,- bruto per maand. Dit bruto gezamenlijke inkomen is exclusief 13e maand en vaste eindejaarsuitkering. Vakantietoeslag reken wij niet mee.

Waar u rekening mee moet houden:

 • Huurtoeslag is niet mogelijk voor deze woningen.
 • Inkomen mag voor de 12 middenhuurwoningen niet te hoog zijn.
 • Huurprijs is exclusief service- , energie – en andere bijkomende kosten. 
 • Ouders en anderen mogen niet garant staan voor het betalen van de huur.
 • Huurtermijn is minimaal 1 jaar, contract loopt door voor onbepaalde tijd.

Wat is de afwerkstaat van de woning?

De hele woning wordt voorzien van wit glasvliesbehang. Er zullen geen vloeren worden gelegd vanuit Vesteda. Bij het uitkiezen van de vloer wanneer u een woning huurt moet u wel rekening houden met de plinten die wel geplaats zijn en dat de woning wordt verwarmd d.m.v. vloerverwarming.

Wat maakt de woning duurzaam?

De woning wordt verwarmd d.m.v. vloerverwarming en elke woning is voorzien van een WKO installatie. Er is dus geen gas! De woningen hebben HR++ beglazing wat betekend dat de ramen maar liefst 90% van de warmte vast houdt. De woningen zijn ook voorzien van een warmte-terugwin installatie. De afvoer en toevoer van de juiste hoeveelheid lucht zal vrijwel volledig automatisch plaatsvinden. Voor deze technieken dient u wanneer u de woning huurt een contract afte sluiten bij de energieleverancier Vaanster.

Ik wil een parkeerplek huren, en nu?

Er zijn een aantal parkeerplaatsen in de ondergrondse garage. Wilt u er eentje huren? Hou dan rekening mee dat dit €50,- per maand kost, exclusief €4,- servicekosten. Binnen uw online dossier in Mijn Goudshof heeft u de mogelijkheid om uw wens kenbaar te maken.

Rijdt u in een elektrische auto? Laat het ons weten in uw online dossier, dan kunnen wij hier rekening mee houden met het toewijzen van een parkeerplek. Let op! Er zijn beperkte parkeerplekken en elektrische plekken aanwezig.

Op dit moment is het grotendeels onbetaald parkeren in de wijk. Het is wel zo dat er een handtekeningen actie loopt om betaald parkeren in te voeren vanuit omwonende. Mocht dit vanuit de gemeente worden ingevoerd, dan worden er geen bewonersparkeervergunningen aan de bewoners van Goudshof afgegeven, alleen een bezoekersvergunning.

Wat zit er allemaal in de keuken?

De woningen zijn voorzien van een Bruynzeel open-keuken compleet met diverse inbouwapparatuur. Denk daarbij aan een inductieplaat, ingebouwde vaatwasser,  oven/magnetron combi en koelkast met vriesvak.

Hoe ziet de badkamer eruit?

De badkamer heeft een inloopdouche, wastafel en een design radiator.

Is er een berging?

Enkele woningen hebben geen externe berging. Dit zijn de woningen met huisnummer 307, 310, 311, 313, 316, 317, 319, 322 en 323. Zij kunnen gebruiken maken van de algemene fietsenstalling waar de bewoners 2 fietsen en 1 scooter kunnen plaatsen. Heeft uw voorkeurswoning wel een berging? Dan kunt u geen gebruik maken van de algemene fietsenstalling.

Is er zonwering?

Nee, de woning wordt niet voorzien van zonwering. Mocht u bij intrek deze willen aanbrengen, dan dient u toestemming te vragen bij Vesteda. De kosten zijn dan ook voor de huurder.

Is er een fietsenstalling?

Ja, er is een algemene fietsenstalling die alleen door bewoners kan worden gebruikt die geen berging hebben. In de fietsenstalling kunnen zij per huishouden 2 fietsen en 1 scooter plaatsen. Huurders die wel een separate berging hebben kunnen geen gebruik maken van de algemene fietsenstalling.

Zijn er liften aanwezig?

Ja, elke blok van het project is voorzien van een lift.

Wat zijn de middenhuurwoningen?

Er zijn in het project Goudshof 12 woningen in overleg met Gemeente Gouda geselecteerd als middenhuurwoningen. Hiervoor hanteren wij andere inkomensnormen.

U komt in aanmerking voor deze woningen indien u voldoet aan onderstaand maximaal bruto jaarinkomen:

 • Eenpersoonshuishouden: minimaal € 40.765,- maximaal € 73.377,-
 • Meerpersoonshuishouden: minimaal € 45.014,- maximaal € 81.025,-

Ook vragen wij extra gegevens als een inkomensverklaring of aangifte inkomstenbelasting.
Voldoet u niet aan de voorwaarden, dan heeft aanmelden en inschrijven voor een middenhuur appartement helaas geen zin.

Wat is de minimale huurtermijn en opzegtermijn?

De woningen van Goudshof huurt u voor minimaal 1 jaar. Daarna loopt de huurovereenkomst door voor onbepaalde tijd. Na 1 jaar heeft u een opzegtermijn van 1 volledig kalendermaand.

Mag ik huren met garantstelling?

Nee, Vesteda verhuurt geen woningen met garantstelling van derden. U dient echt zelf voldoende inkomen te hebben om één van onze woningen te huren.

Wat zijn de contractkosten?

Iedere nieuwe huurder betaalt éénmalig € 113,74 inclusief 21% BTW aan administratie- en contractkosten voor het afsluiten van de huurovereenkomst.

Ik wil eerst zelf gaan huren en daarna samenwonen met mijn nieuwe partner, kan dat?

Leuk en gefeliciteerd! Natuurlijk is uw partner welkom en mag deze bij u intrekken. Wel is het zo dat uw eigen inkomen dan wel moet voldoen aan de eisen om in uw eentje een woning te huren.

Als u wilt dat uw partner later ook op het huurcontract wordt vermeld dan vraagt u mede-huurderschap aan. Dit doet u door in te loggen in ‘Mijn Vesteda’ (inloggegevens ontvangt u alleen als u gaat huren bij Vesteda).

Hoe gaat het tekenen van het huurcontract plaatsvinden?

Vesteda maakt gebruik van digitaal ondertekenen via een gecertificeerd en beveiligd online portaal genaamd Signhost. Zodra u een ingangsdatum hebt ingepland voor de huur, gaan wij het huurcontract opmaken. Hiervoor ontvangt u per e-mail een link naar het contract. Deze kunt u met uw muis (desktop of laptop) of met uw vinger (smartphone of tablet) vervolgens ondertekenen. Daarna tekent Vesteda de overeenkomst. De definitieve versie kunt u naar wens opslaan, downloaden of printen.

Indien u met z’n tweeën gaat huren ontvangen jullie beide een link om te ondertekenen.

Krijg ik de waarborgsom terug? En wanneer?

Ja, deze krijgt u terug wanneer u conform afspraak en zonder huurachterstand de woning oplevert aan Vesteda. Nadat u uw woning heeft opgezegd plannen wij een voor- en eindinspectie in. Dit geeft u de mogelijkheid om de woning conform afspraak aan Vesteda op te leveren.

Vraagt Vesteda een waarborgsom?

Ja, bij het sluiten van een huurcontract vraagt Vesteda minimaal 1 maand huur als waarborgsom voor huurders die in loondienst zijn.

Voor zelfstandig ondernemers bedraagt de waarborgsom minimaal 3 maanden. De gevraagde waarborgsom kan afwijken naar aanleiding van de aangeleverde documenten.

Hoe betaal ik de huur tijdens de huurperiode?

Door ondertekening van de huurovereenkomst met Vesteda, gaat u akkoord met de service dat Vesteda maandelijks de verschuldigde huurbedragen automatisch incasseert. Hier hoeft u voor de rest niks aan te doen.

Wanneer worden de woningen opgeleverd?

De woningen worden naar verwachting vanaf eind juni/begin juli 2022 opgeleverd. De reeds verhuurde woningen worden dan aan huurders afgegeven.

De oplevering zal in aangepaste vorm plaatsvinden met inachtneming van de nederlandse coronavirusmaatregelen die op dat moment van toepassing zijn. Houd hiervoor als huurder uw mailbox goed in de gaten.

Ik wil toch niet gaan huren in Goudshof, wat nu?

Indien u nog geen optie heeft aangeboden gekregen op een woning, kunt u zich altijd uitschrijven.

Wanneer u een woning heeft geaccepteerd dan is het raadzaam ruim voordat u een afspraak maakt voor de ingangsdatum van de huur zich daarvoor af te melden.

Hoe verloopt de toewijzing?

 1. Wij behandelen als eerste de aanvragen waarvan alle vereiste documenten compleet ge-upload en goedgekeurd zijn.
 2. Hebben kandidaten gelijktijdig hun documenten ge-upload ven dezelfde woningvoorkeur? Dan gaan wij verder met diegene(n) die als eerste de woning willen huren.
 3. Komen de bovenstaande punten van kandidaten ook overéén? Dan kijken we naar de vroegste inschrijfdatum bij Vesteda.com danwel hureningoudshof.nl

Hoe lang duurt het om te horen of ik een optie kan krijgen?

De eerste inschrijfperiode loopt tot en met zondag, 17 april. Onze makelaars nemen contact met u op tijdens en na deze periode om u te laten weten of u in aanmerking komt voor een woning. We proberen om u binnen twee weken na de voltooiing van uw inschrijving te laten weten of wij u een optie kunnen aanbieden of niet.

Ik wil liever een andere woning dan de aangeboden woning. Hoe gaat dat?

De aangeboden woning kunt u weigeren. Om een andere favoriete woning te kiezen kunt u:

 1. Naar het woningaanbod op de website gaan en bekijken welke woningen vrij zijn;
 2. inloggen op uw account;
 3. klikken op het menu-item “digitaal inschrijfformulier” en vervolgens op de blauwe knop “wijzigen”.
 4. loop uw inschrijfformulier vervolgens door, wijzig jouw woningvoorkeuren en rond uw inschrijving opnieuw af.

Kan ik een optie nemen?

Nee, u kunt nog geen optie nemen. Het is wel zo dat u van ons een optie op een woning krijgt aangeboden. Dit gebeurt via e-mail, nadat u uw inschrijving heeft voltooid inclusief de aanlevering van alle benodigde documenten. Wij gaan vervolgens uw gegevens beoordelen. Zijn deze akkoord, dan streven wij ernaar u een optie te kunnen aanbieden op uw favoriete woning die u eerder heeft aangegeven in uw voorkeuren.

Moet ik alle documenten hebben geüpload, voordat jullie het in behandeling nemen?

Ja, we behandelen als eerste de aanvragen waarvan alle vereiste documenten compleet geüpload en digitaal ondertekend zijn. Pas dan is uw digitale dossier compleet.

Let op: het heeft geen zin om blanco documenten, dubbele documenten of niet passende documenten te uploaden om uw dossier af te ronden. Dan kunnen we uw aanvraag niet in behandeling nemen en komt u weer “onder op de stapel”.

Ik kom niet in mijn account, wat nu?

Controleer of u niet met een oude internetbrowser werkt. Vooral oude browser versies, zoals Microsoft Explorer, geven vaak problemen.

 1. Zorg dat u inlogt met het e-mailadres waarmee u zich wellicht al voor heeft aangemeld bij vesteda.com of wat door uw partner is gebruikt voor het aanmelden.
 2. Als uw wachtwoord niet meer klopt klikt u onderaan het scherm op “wachtwoord vergeten”.

Hoe schrijf ik me in?

Op de website hureningoudshof.nl kunt u zich registreren via de button “Direct Aanmelden”.

Ik ben aan het inschrijven, maar ik heb nog niet alle stukken bij de hand, wat nu?

Mist u nog stukken? Maak dan uw inschrijving af voor zover mogelijk. Log uit en log opnieuw in als u een nieuw document wilt uploaden ter beoordeling.

Tip: als u in loondienst bent, vraag z.s.m. uw werkgeversverklaring aan bij uw leidinggevende of personeelszaken. Dit kost (vaak) het meeste tijd!

Hoe schrijf ik me uit?

Als u niet meer geïnteresseerd in Goudshof bent, kunt u zich uitschrijven. Dit doet u door in te loggen, klikken op menu-item “privacy” en op de rode button “Account beëindigen”.

Let op: u schrijft uzelf alleen uit voor het nieuwbouwproject Goudshof, niet voor de andere woningen op vesteda.com. Alle gegevens en evt. documenten die u zelf heeft aangevuld in uw Goudshof-account worden verwijderd.

Ik heb me al ingeschreven bij vesteda.com. Waarom moet ik een account aanmaken?

Wellicht heeft u uw basisgegevens al verstrekt op vesteda.com. Wij hebben een aantal van deze gegevens overgezet in een beveiligd account. Om uw huurwensen en uw huurkansen te beoordelen hebben wij meer gegevens van u nodig. Daarom kunt u binnen uw account van hureningoudshof.nl uw woningvoorkeuren aangeven, uw volledige gegevens en de benodigde documenten uploaden.

Wat zijn de inkomensvoorwaarden als ik samen wil huren?

Als u met uw partner een aantoonbare duurzame huishouding vormt komt u in aanmerking om een woning samen te huren. Bekijk hier de inkomensvoorwaarden.

Ik heb geen baan, maar verkrijg inkomsten uit beleggingen. Kan ik huren?

Vesteda accepteert vanwege accountancy regelingen geen beleggingen of huurinkomsten als direct inkomen.

Mijn inkomen voldoet voor mijn favoriete woning maar ik heb nog niets gehoord. Hoe kan dat?

In dat geval zijn er meerdere kandidaten geïnteresseerd in dezelfde woning, waarvan de inkomensvereisten allemaal voldoen. Dan gelden deze regels:

 1. Wij behandelen als eerste de aanvragen waarvan alle vereiste documenten compleet ge-upload en goedgekeurd zijn.
 2. Hebben kandidaten gelijktijdig hun documenten ge-upload ven dezelfde woningvoorkeur? Dan gaan wij verder met diegene(n) die als eerste de woning willen huren.
 3. Komen de bovenstaande punten van kandidaten ook overéén? Dan kijken we naar de vroegste inschrijfdatum bij Vesteda.com dan wel hureningoudshof.nl

Ik heb meerdere banen. Van welke moet ik de gegevens verstrekken?

Upload de werkgeversverklaring en bewijs van inkomsten van het werk dat zorgt voor het grootste deel van uw inkomen.
Voldoet dit inkomen nog steeds niet aan onze inkomensvereisten? Upload dan in hetzelfde veld of onderaan het uploadscherm de loonstroken van de andere werkgevers.

Ik ben met pensioen, wat zijn de inkomensvoorwaarden?

U mag 30% bij het beschikbare maandelijks inkomen, dus het netto inkomen, optellen om tot het bruto maandinkomen te komen. Met andere woorden: uw netto AOW en pensioen vermeerderd met 30% is uw minimale bruto inkomen.

Ik ga met mijn eerste baan beginnen en heb niet 3 salarisstroken die ik kan aanleveren. Kan ik huren?

Ja, dat kan. We kijken naar uw huidige arbeidsovereenkomst. Die moet tenminste 6 maanden zijn. Wel vragen we u een intentieverklaring van uw werkgever aan te leveren. Hierin verklaart uw werkgever dat hij de intentie heeft om u langer in dienst te houden.

Let op: de intentieverklaring is dus nodig naast de werkgeversverklaring, maar kan wel door dezelfde leidinggevende ondertekend zijn.

Gevraagde documenten zelfstandig ondernemer

Bent u zelfstandig ondernemer en wilt u huren in Goudshof? Dan hebben we van u het volgende nodig:

 • Jaarcijfers van de laatste twee boekjaren
 • Kopie paspoort
 • Uittreksel KvK (niet ouder dan 2 maanden)
 • Verhuurdersverklaring

Ik ben een zelfstandig ondernemer, wat zijn de inkomensvoorwaarden?

Dan mag u de netto jaarwinst van de afgelopen twee jaar, dus omzet min de kosten, vóór belasting, delen door 12 om tot het bruto maandinkomen te komen.

Voor ondernemers geldt standaard een waarborgsom van minimaal drie maanden kale huur. De gevraagde waarborgsom kan afwijken naar aanleiding van de aangeleverde documenten. Wij informeren u voordat u een optie verzilverd over de exacte hoogte van deze borgsom.

Gevraagde documenten loondienst

U wilt graag huren in Goudshof en bent in loondienst? Dan vragen we de volgende documenten:

 • Werkgeversverklaring (niet ouder dan 2 maanden)
 • Kopie paspoort
 • 3 recente loonstroken
 • Bankafschrift met daarop storting salaris
 • Verhuurdersverklaring

Ik ben in loondienst, wat zijn de inkomensvoorwaarden?

Vesteda rekent de volgende inkomsten tot uw maandinkomen:

 • bruto salaris exclusief vakantiegeld, bonussen of andere variabele toeslagen;
 • jouw arbeidsduur moet voor minimaal 6 maanden gegarandeerd zijn, met een intentie tot continuering;
 • het bruto salaris moet gebaseerd zijn op de vaste uren die in uw arbeidsovereenkomst zijn vastgelegd;
 • de borg bedraagt minimaal 1 maand huur.

De gevraagde borg kan afwijken naar aanleiding van de aangeleverde documenten. De hoogte daarvan zal voordat u uw optie verzilverd aan u worden meegedeeld.

Mijn maandelijks bruto inkomen is niet genoeg maar ik heb voldoende eigen vermogen om te huren. Hoe rond ik alsnog succesvol mijn inschrijving af?

Bij het starten van de online inschrijving vult u de gevraagde gegevens in. Tevens is er ruimte om het bedrag van uw eigen vermogen in te vullen. Door dit te doen (aangevuld met de door u ge-uploade documenten die dat ondersteunen) vergroot u zo de kans aanzienlijk om alsnog uw gewenste woning te kunnen huren.

Wat zijn de toetsingsnormen om een woning te kunnen huren?

Het aanbod en de kale huurprijzen (excl. servicekosten) zijn momenteel nog niet bekend. Om een idee te krijgen van onze inkomenseis, bekijk hieronder ons inkomenseis per huishouden en per huurprijscategorie.

Betreft huurprijs tussen de €763.47 en €1.000 per maand
– bij 1 huurder is de bruto inkomenseis 4 keer de huur
– bij 2 huurders is de bruto inkomenseis 4,5 keer de huur

Huurprijs meer dan €1.000 per maand
– bij 1 huurder is de bruto inkomenseis 3,5 keer de huur
– bij 2 huurders is de bruto inkomenseis 4 keer de huur

Hieronder volgt een rekenvoorbeeld:
Stel de kale huur per maand is € 1.099,-. Dit betekent dat u en uw partner een gezamenlijk bruto inkomen dienen te hebben van minimaal 4.396,- bruto per maand. Dit bruto gezamenlijke inkomen is exclusief 13e maand en vaste eindejaarsuitkering. Vakantietoeslag reken wij niet mee.

Aanmelden

Vul onderstaande formulier volledig in om u - vrijblijvend uiteraard - te registreren als belangstellende voor dit project. U maakt hiermee direct een account aan waarmee u later eventueel uw inschrijving kunt voltooien.


Privacy

De privacyverklaring van Vesteda is van toepassing op deze website.

Privacyverklaring

Reservelijst

Door het enorme aantal aanmeldingen lukt het ons helaas niet om iedereen persoonlijk te woord te staan. Wij delen u daarom graag mee dat wanneer u uw online inschrijfformulier digitaal heeft ondertekent; uw documentatie in goede orde is ontvangen en dat u op een reservelijst staat.

Mocht er een woning beschikbaar komen die voldoet aan uw eerder opgegeven woonwensen, dan neemt de makelaar direct contact met u op.

Ander woningaanbod in Gouda

Vesteda heeft ruim 27.000 woningen verspreid door heel Nederland en zo ook een aantal interessante opties in Gouda en omstreken. Klik op de onderstaande button om het aanbod te bekijken.

Aanbod in Gouda

Let op: Wanneer u op de website van Vesteda een passende woning heeft gevonden, dient u zich opnieuw op vesteda.com in te schrijven. Met uw nieuwe account kunt u uw woonwensen aangeven, uw gegevens uploaden en zo zicht houden op bezichtigingsafspraken en meer.